Grafisch Ontwerp

Ontwerpen laten maken

Als grafisch ontwerper ontwikkel ik een visuele weergave van informatie, ideeën of uitingen. Voor bedrijven is visuele communicatie onmisbaar: als alle informatie alleen in lappen tekst beschikbaar is, haakt je klant al snel af. Daarnaast is visuele marketing een uitgelezen kans om je imago te versterken en je bedrijf aantrekkelijk in de markt te zetten. Je kan mij ook inhuren als grafisch vormgever – het verschil is dat bij grafische vormgeving de (visuele) ideeën voor het ontwerp al zijn uitgewerkt.

Communicatiestrategie

Goede grafische vormgeving kan ontzettend bijdragen aan het behalen van je doelen. Daarvoor is het erg belangrijk om je visuele communicatie af te stemmen op je algehele communicatiestrategie of marketingstrategie. Zo zorg je voor een uniforme communicatieboodschap en het beste resultaat.

Verschillende vormen van Grafisch Ontwerp

Er zijn veel verschillende vormen van grafisch ontwerp. Deze vormen bied ik aan:

Web design

Je kan door mij een website of webshop laten bouwen. Ik kan websites niet alleen ontwerpen op zo’n manier dat het goed bij je bedrijf en doelen past, maar heb ook verstand van SEO (SEO = zoekmachineoptimalisatie: hoe hoog jouw website in de Google resultaten komt te staan). Zo ben je beter zichtbaar en vindbaar voor potentiële klanten. Hoeveel het kost om een website te laten ontwerpen is erg situatieafhankelijk, ik kom graag met je in contact!

Flyers, brochures of posters

Goede flyers hebben 1 duidelijk doel. Het ontwerp van een flyer, moet dat doel ondersteunen. Ditzelfde geldt voor posters, hoewel het bij posters vaak nog belangrijker is dat ze opvallen en de aandacht trekken. Op een brochure kan je meer informatie kwijt en deze zijn erg geschikt voor informatieve doeleinden. Je kan door mij je flyers, posters en/of brochures laten maken en ik denk graag met je mee over de inhoud. Doordat ik goed contact heb met een drukkerij, kan je via mij ook de flyers, brochures of posters laten drukken.

Ontwerpen voor sociale media

Als bedrijf is het ontzettend belangrijk om actief te zijn op sociale media. Hier kan je een band opbouwen met je klanten en klanten aan je binden. Daarnaast is sociale media de perfecte manier om je imago te versterken door je te uiten op een manier die daarbij past. Voor bepaalde bedrijven is het extra belangrijk dat alles er strak uit ziet. Je social media strategie is erg afhankelijk van je marketing/communicatiedoelen. Om zo veel mogelijk uit je sociale media te halen, heb je vormgeving nodig. Ik kan ontwerpen maken die je zelf kan hergebruiken bij toekomstige posts, maar als je bijvoorbeeld verschillende rubrieken hebt kan ik ook voor elke rubriek een ander postontwerp maken. Zo breng je elke rubriek herkenbaar in beeld. Ik kan ook met je meedenken over je social media strategie en op basis daarvan een contentplanning maken voor verschillende kanalen. De bijbehorende posts kan ik vervolgens allemaal in voren maken en inplannen, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt.

Advertenties

Je kan door mij advertenties laten ontwerpen. Advertenties moeten de aandacht trekken en de lezer prikkelen, nieuwsgierig en enthousiast maken. Tenminste, meestal dan. Het doel van je advertentie is leidend voor het advertentieontwerp, net zoals de plek waar je wil adverteren. Is dat online of offline? En in welke omgeving? Deze vragen (en meer) zal ik je gedurende het proces stellen om zo veel mogelijk uit je advertentie te halen.

Visitekaartjes

Ook visitekaartjes zijn een belangrijk onderdeel van je communicatie uitingen. Je kan door mij visitekaartjes laten ontwerpen en doordat ik goed contact heb met een drukkerij, kan je ze via mij ook laten drukken. .

Logo’s

Een goed logo is simpel en herkenbaar. Je kan door mij je logo laten maken. Ik kan dit digitaal doen, maar bijvoorbeeld mijn eigen logo heb ik eerst met aquarel op papier geverfd en vervolgens gedigitaliseerd. Afhankelijk van de ideeën die er zijn (of komen) kies ik een passende manier om je logo te ontwerpen. Ik zal logo’s altijd in (onder meer) een vectorbestand opleveren zodat ze schaalbaar zijn, ook als het basisontwerp niet digitaal is.

Infographic

Een infographic heeft als doel om veel of ingewikkelde informatie zo begrijpelijk mogelijk weer te geven. Daarin speelt het visuele ontwerp een essentiële rol. Wil je door mij je infographic laten ontwerpen? Dan zal ik je in het begin veel vragen stellen, zodat ik de inhoud zelf helemaal doorgrond voordat ik aan het ontwerp begin.

Andere ontwerpen

Staat het type ontwerp waar jij naar zoekt er niet tussen? Stuur me dan vooral een bericht of vul het digitale formulier in om een offerte aan te vragen. Grote kans dat we alsnog kunnen samenwerken.

Wil je iets laten ontwerpen?

Portfolio

(ontwerpen zijn auteursrechtelijk beschermd)

WE ARE poster met de tekst: WE ARE - een reizende tentoonstelling over leven. En een hyperrealistische tekening van een kip. Kip is getekend door Lonneke Grimbergen.
WE ARE poster met een overzicht van alle locaties en een hyperrealistische tekening van een kip. Kip is getekend door Lonneke Grimbergen.
Poster ontwerp voor WE ARE
Poster ontwerp voor WE ARE

WE ARE is een door Nederland reizende tentoonstelling over dierenwelzijn. Ik was onderdeel van de organisatie en ontwierp het logo en twee posters. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en de website is offline. De tekening van de kip is gemaakt door Lonneke Grimbergen.

Klik op de pijlen en slide om de posters te zien.

WE ARE poster
WE ARE locatieposter
Vorige pijl
Volgende pijl
 
Logo voor WE ARE, een tentoonstelling over dierenwelzijn, simpele versie
Logo voor WE ARE, een tentoonstelling over dierenwelzijn, uitgebreide versie
Locatietag voor WE ARE, een tentoonstelling over dierenwelzijn
Logo ontwerp voor WE ARE
Logo ontwerp voor WE ARE

WE ARE is een door Nederland reizende tentoonstelling over dierenwelzijn. Ik was onderdeel van de organisatie en ontwierp het logo en twee posters. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en de website is offline. De tekening van de kip is gemaakt door Lonneke Grimbergen.

Klik op de pijlen en slide om de logo’s te zien.

WE ARE logo simpel
WE ARE logo uitgebreid
WE ARE HERE locatietag
Vorige pijl
Volgende pijl
 
Recruitmentposter voor interne communicatie over de Fix je Fixie Fietsie campagne
Recruitmentposter voor interne communicatie over de Tele-referral game campagne
Ontwerpen voor intern recruitment
Posters voor interne recruitmentcampagnes

De volgende posters zijn gemaakt voor een interne recruitmentcampagne van een bedrijf. Het doel was om de campagne te promoten en kenbaar te maken wat de prijzen en voorwaardes waren, zodat medewerkers nieuwe collega’s zouden aandragen. Het zijn twee losse campagnes, dus de posters sluiten niet op elkaar aan.

Klik op de pijlen en slide om de posters te zien.

Poster Fix je Fixie Fietsie
Poster Tele-referral Games
Vorige pijl
Volgende pijl
 
Timetable Flagship Closing Party waarop te zien is welke DJ's er draaien.
Een poster voor Flagship Closing Party met een planning voor de avond.
Ontwerpen voor Flagship Closing Party
Ontwerpen voor Flagship Closing Party

Voor het eindfeest van een organisatie heb ik een poster met avondplanning en een timetable ontwikkeld. Ook heb ik herinneringskaartjes ontworpen die bezoekers van het feest prikkelden om herinneringen op te halen en met elkaar te delen.

Klik op de pijlen en slide om de posters te zien.

Timetable Flagship Closing Party
Poster Flagship Closing Party
Vorige pijl
Volgende pijl