Over

portretfoto van Emma Spannenberg in het bos

Emma Spannenberg

In maart 2023 heb ik Figuals opgericht, vanuit een verlangen om meer met mijn creativiteit te doen. Het leek me altijd al ontzettend leuk om een eigen bedrijf op te richten en toen ik door reorganisatie mijn baan verloor wist ik het zeker: het was tijd om voor mezelf te beginnen.

Ik koos voor fotografie, illustratie en grafisch ontwerp. Fotografie omdat dit altijd mijn grootste hobby is geweest, illustratie omdat ik hiermee uit mijn comfort zone wil stappen en mezelf wil uitdagen en grafisch ontwerp omdat ik dat als een leuke kans zie om mijn creativiteit en mijn commerciële vaardigheden met elkaar te combineren.

Creativiteit

Je kan de creatieve invulling van je opdracht compleet bij mij laten liggen: ik vind het heerlijk om hier vrij spel in te hebben. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat het resultaat van mijn werk goed aansluit bij jouw wensen, dus ook als ik veel vrijheid krijg zal ik je (in het begin) veel vragen stellen over je verwachtingen. Is jouw idee al tot in de puntjes uitgedacht? Ook dan voer ik het graag voor je uit.

Commerciële kennis

Naast dat ik creatief ben, heb ik dankzij mijn studie Commerciële Economie veel verstand van marketing en verkoop. Ik zie snel kansen vind het leuk om vanuit een commercieel perspectief met je mee te denken. Dat kan gaan over de opdracht die je hebt, maar we kunnen ook samen nadenken over nieuwe manieren om meer uit jouw visuele marketing (strategie) te halen.

Wat kan je van mij verwachten?

  • Input vanuit zowel creatief als commercieel perspectief
  • Duidelijke afspraken, bijvoorbeeld over feedbackrondes en oplevering
  • Heldere en tijdige communicatie
  • Een transparante offerte, werkwijze en factuur
  • Een heleboel enthousiasme en een persoonlijke benadering

Mijn visie

Met mijn werk wil ik graag bijdragen aan een betere wereld. Ik heb dan wel commerciële economie gestudeerd, maar ik zie (misschien wel mede daardoor) in dat we al lang over de grenzen van de natuur heen zijn door het streven naar economische groei en dat dit de wereld kapot maakt. Daarnaast zijn er ontzettend veel sociale en maatschappelijke problemen waar je zeker als bedrijf, een positieve invloed op uit kan oefenen. Helaas heb ik nog niet de luxe dat ik al mijn klanten zelf kan kiezen, maar het allerliefste zou ik alleen maar samenwerken met organisaties die echt een groot verschil maken voor mens, dier of natuur en die dit als belangrijkste doel voor hun bedrijfsvoering zien. Omdat ik graag bij wil dragen aan het verschil dat dit soort organisaties maken, geef ik een korting aan sociale ondernemingen en (de meeste) non-profit organisaties.

Meer weten of samenwerken?

Neem gerust contact met me op.